CATIA assembly section

Mohammad Moosavian

CATIA assembly section
Hi I'm using CATIA V5 on two systems. One desktop and one laptop. I have installed same version on both computers (V5R20) and I think all of the settings are the same too. I created an assembly in desktop computer and made a sction of the assembly. I stored the data to the network and then opened the assembly file on laptop. the problem is when I use the section command on the desktop, the section color is as same as the parts but when I use that command on laptop, the section color is green. does anyone know what happens ?

Steven Roemish

RE: CATIA assembly section
(in response to Mohammad Moosavian)
I would say that the anomaly is your desk top machine. I have never seen anything other than that dark green sectioning color.

Samarinder Singh

RE: CATIA assembly section
(in response to Mohammad Moosavian)
I would love to see those section views in part design's native colors. There must be a magic switch in your desktop catsettings for it and you must have turned it on unknowingly or it could be an enhancement in R20.

Mohammad Moosavian

RE: CATIA assembly section
(in response to Mohammad Moosavian)
wow , I think this is strange for you that my desktop shows the real color in section. but actually it happens on my desktop It seems nobody knows the reason.
Attachments

  • catia_assembly_section.jpg (51.1k)

Douglas Snell

RE: CATIA assembly section
(in response to Mohammad Moosavian)
This could very easily be a corrupted CATSettings file or potentially one that was migrated between major release levels instead of being recreated. Try deleting SectioningRepository.CATSetting from your user (and/or Admin) settings directory and try again on the machine not displaying the color per part.

Himanshu Panchal

RE: CATIA assembly section
(in response to Douglas Snell)

Hello all, Apologies I do not know how to create a new post on this forum as I am new. So I am submitting my question over here as I found this thread relevant. 

HOW  DO I RESTORE MY SECTIONING  IN A CAT PRODUCT ? I used the sectioning feature in Assy workbench, sectioned my assy and then saved my cat product and closed it. Next day the assy seems to be frozen as a section cut, I can't restore/update it anymore.

 

Any ideas ??

 

Thank you.